09-04-2012

#3752

Ik kan soms echt niet kiezen. In dit geval in elk geval niet. Moet ik gaan voor de makkelijkste weg of de meest logische?

7 opmerkingen:

  1. Wat je hart zegt. Daar moet je naar luisteren want daar word je het gelukkigste van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben de anoniem dat ''makkelijk'' zei. Waarom zeg jij never?:P leg eens uit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met het kiezen van makkelijke wegen kom je niet veel verder in het leven (wow oke dat rijmt haha).

      Op die manier verleg je geen grenzen. Je moet uitdagingen juist zo veel mogelijk aangaan, alleen zo groei en leer je het meest in het leven.
      Niet alleen omdat je jezelf dan beter leert kennen maar ook omdat je dan op de leukste plekken komt en de leukste dingen meemaakt.

      Verwijderen
  3. Weer ''ik''.
    Ik heb de grootste uitdaging van mijn leven BEGAAN en ook aangegaan. Ik heb de moeilijkste wegen gekozen. Het is heel zwaar en moeilijk. Soms moet je vaker stappen achteruit zetten en het duurt ongelofelijk lang voordat ik vooruit kom -soms- terwijl mijn vrienden die de makkelijke weg hebben gekozen. O zo ver zijn, genieten, leuke dingen doen en tegenkomen en grenzen hebben verlegd. En ik... Ik sta nog steeds op dezelfde plaats.....................................................

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ten eerste; knap van je :) Dat is namelijk iets dat niet veel mensen doen. Nu is het voor jou dus nog de kunst om de grote stappen te zetten (de grootste uitdagingen aan te gaan) en tóch aandacht te blijven houden voor de kleine, gelukmakende dingen in het leven. Dan zul je zeker weten genieten. (Ik ken je niet hè, dus het kan al zijn dat je dit doet). Want hoe bewuster ik leef, hoe gelukkiger ik ben. En met bewust bedoel ik dat ik alles waarneem: een glimlach van een vreemde, hoe de zon op die dag staat, de vogels, misschien juist de regen die met pijpenstelen uit de lucht komt. Hierdoor heb ik meer vrede met dingen gekregen en heb ik meer rust in mijn leven. Vrede + rust = gelukzaligheid.

      En waarschijnlijk lijkt het gewoon voor jou alsof je op dezelfde plaats staat. Jij kan jezelf immers niet van een afstandje bekijken, zoals je wél bij je vriendinnen kunt doen waardoor je ziet wat zij allemaal bereiken. Waarschijnlijk denken zij hier heel anders over en vinden ze dat dat voor jou geldt!

      Eigenlijk neem ik de 'never' terug. Er moet een goede balans zijn tussen uitdagingen aangaan en voor het makkelijke kiezen. Maar je moet nooit een uitdaging uit de weg gaan omdat je bang bent. Angst is geen goede raadgever en laat alleen maar zien dat je het júist moet doen. Maar misschien is het soms wel fijn om voor 'makkelijk' te kiezen, maar dat geldt dan voor de kleinere dingen in het leven - die per persoon verschillen - en niet de belangrijke/grote kwesties.

      Verwijderen