10-06-2010

#2481

Ik hou mijn moeder constant voor de gek dat ik eet, en het goed gaat. terwijl ik alleen maar dieper in mijn eetstoornis zak..

13 opmerkingen:

  1. Tja, ik herken het, en hoe meer je liegt hoe moeilijker het wordt om het toe te geven.
    Heb je wel hulp?
    Ik hoop dat je eruit komt, want ook jij verdient een leuk(er) leven :D!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mensen moeten jou accepteren zoals je bent. En gewicht hoort daar geen rol in te spelen.
    Je bent goed zo, echt waar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. uiteindelijk is het je eigen verantwoordelijkheid en is de enige persoon die er wat aan kan veranderen jijzelf

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je weet zelf wat de goede keuze is, volg hem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ik word hier zo ziek van,
    maar goed, alles wat de mensen hierboven zeggen is waar, en luister er na, en dan zijn we van dit gekanker af.
    serieus, luister erna, het zijn simpele maar wijze woorden, echt waar.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. een hele nieuwe generatie met verwende meiden<3

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Waar slaat dat nou weer op?
    Een eetstoornis is een ziekte. Heeft niets met verwend gedrag te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. een ziekte die vroegah niet voorkwam, oftewel in zekere zin voortgevloeid uit luxe/rijkdom. grappig he dat die shite gewoon niet voor komt in afrika en shit, daar hebben ze gewoon geen vercrackte zelfbeelden, massamedia, makeup, celebrity glossy's en dat soort bullshit die eigenlijk best wel overbodig zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou weet je, dat is niet helemaal waar. Anorexia is in de afgelopen tijd niet toegenomen. Ik heb anorexia, en het boeit me echt hoe modellen eruit zien. Het gaat niet eens om gewicht. Gewicht is een symptoom. En ik ken heel veel andere meisjes bij wie het ook niet om het gewicht gaat. Om de controle. En dat heeft niets met de media te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Anorexia is toch echt iets van de laatste tijd, net als krassen. Zo niet dan lever je maar een bron waarin duidelijk staat dat het al sinds mensenheugenis een probleem was en dat het aantal niet is gestegen sinds toen. Een automutilist bijvoorbeeld begint al op jonge leeftijd lang voordat media/omgeving echt invloed op hun kan uitoefenen, leuk als ouder om te zien hoe diens kind al als peuter begint een vork zichzelf te prikken. Of met zijn of haar hoofd tegen een kussen, matras of muur bonkt. Dat is toch heel wat anders dan de gothic-rage met dat zielige gekras, en af en toe een wanhopig iemand die er zo graag bij wil horen dat diegene een mooie bloederige foto maakt, soms wat gekker dan het andere. Zo nu heb je ook de anorexia-rage. Het komt uit jezelf en hebt het al vanaf een te jonge leeftijd om het van media en/of omgeving te hebben of je bent gewoon een meeloper. Jammer maar het is zo, en het is zeker een hype want het is in om skinny te zijn, zie maandbladen. Vind je van niet? Check Hyves-profielen van Ano-Annies, voornamelijk lovende comments. Waarom vinden die meiden dat, omdat maandbladen de standaard zetten, daarom vinden ze het mooi. De bladen staan vol met supermodellen die miljoenen verdienen met contracten, die dames zijn allemaal lang en slank en hebben lange nekken en lange vingers en zijn onwijs dun. Ooit naar portretten gekeken uit de middeleeuwen, iedereen van stand en adel is slank en lang en hebben piano vingers, wou je zeggen dat dat er niet hartstikke dubbelop ligt dat de modellen daarop worden geselecteerd? Zij dragen de duurste haute couture en gaan naar de grootste feesten en worden er naartoe gereden in de langste limousines en leven een leven vol glamour, rijkdom, faam en beroemdheid en vooral aandacht. Iedereen dat, het is zo en het zal zo blijven, ieder individu hoopt dat iedereen diegene speciaal zal vinden op wat voor manier dan ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. oké, niet moeilijk hoor: http://www.kiesbeter.nl/medischeinformatie/anorexia-nervosa/anorexia-nervosa/trimbos-instituut/
    hier bijv. staat dat de laatste 50 jaar het aantal an-patienten niet is gestegen. En 50 jaar geleden waren de modellen niet zo dun als nu.
    Ik ben het met je eens dat het onzin is dat alle modellen zo dun moeten zijn, en dat dat het ideaalbeeld is, maar ik denk dat ik toch iets beter weet hoe een anorexiapatiënte denkt dan jij, no offence.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. er staat btw ook:

    Misverstanden over anorexia nervosa
    Anorexia nervosa is geen uit de hand gelopen poging om af te vallen. Het is een zeer ernstige en hardnekkige psychische stoornis met vaak langdurende gevolgen.
    Het schoonheidsideaal heeft niet zo?n grote invloed. Mensen met anorexia gaan door met afvallen, ook al worden ze daar volgens het schoonheidsideaal niet mooier op.
    De laatste vijftig jaar is het aantal gevallen niet gestegen: er is dus niet een soort epidemie. Al vertellen TV, kranten en tijdschriften wel vaak dat het toeneemt.
    Het is geen typisch westerse ziekte: het komt overal in de wereld ongeveer even vaak voor.
    Het komt niet vaker voor bij mensen met een hoge opleiding en een hoger inkomen

    BeantwoordenVerwijderen