01-09-2012

#3835

Ik denk elke dag aan zelfmoord. Ik weet dat dat niet normaal is maar ik weet niet wat ik eraan kan doen.

4 opmerkingen:

  1. Praat er over met iemand. Zelfmoord is niet de oplossing Je staat er niet alleen voor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Praat erover inderdaad. Probeer je problemen op een rijtje te zetten. Wat maakt jou ongelukkig? Kan je daar nu iets drastisch aan veranderen op een positieve manier? Geef alsjeblieft niet op, jij kan hier overheen komen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat het vooral mezelf is wat mij ongelukkig maakt. Ik kan gewoon niet blij zijn met mezelf. En ik weet dat dat onterecht is. Ik weet dat ik niet lelijk ben of zo, en dat ik best een leuk meisje ben. Ik heb ouders en een broer die heel veel om me geven, een vriend die van me houdt en veel vrienden. Ik ben gezond, heb werk en doe vaak leuke dingen. Maak mooie reizen en ga regelmatig naar concerten. Maar toch kan ik niet blij zijn. Ik zie zo veel mensen om me heen die mooier zijn dan ik. Slimmer, leuker, grappiger, aardiger, liever, interessanter en noem het maar op. Ik kan bijna niet geloven dat ik dat ook ben. Ik heb continu bevestiging nodig en dat is zo vermoeiend. Ik wil blij kunnen zijn met mezelf zonder dat ik daar bevestiging van anderen voor nodig heb. Maar ik probeer er al jaren aan te werken en het lukt nog steeds niet. Ja, af en toe, maar lang niet vaak genoeg om echt gelukkig te zijn. En ik vind het zo'n vreselijk idee dat ik zo nog jaren moet leven, of misschien wel voor altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het geheim van gelukkig zijn is dat je ongelukkig moet zijn geweest om je gelukkig te voelen, en je alleen gelukkig zult zijn als je jezelf niet vergelijkt met anderen. Daarom waren de mensen in Butan de gelukkigste mensen op aarde, die wisten niet wat er buiten is. Daarbij zegt het feit dat je een vriendje hebt en je mensen om je heen hebt die met je ergens heen willen al dat je een leuk mens bent.
    Het komt wel goed met je, zolang je maar denkt dat een leuk mens bent, het is beter om bevestiging te zoeken in de dingen om je heen, dan er om te vragen.

    BeantwoordenVerwijderen